Payroll

Payroll is een andere vorm voor bedrijven om ervoor te zorgen dat ze minder risico's lopen bij het aannemen van personeel. Alle verantwoordelijkheden die het bedrijf normaal dient te nemen worden uit handen gegeven aan de payrollfirma. Het bedrijf geeft alles uit handen, de verantwoordelijkheden en risico's, de salarisadministratie en juridische aangelegenheden. Payrollbedrijven zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Het ontlast de ondernemer die zich kan richten waar hij/zij zich op wil richten, de inhoudelijke gang van zaken van zijn bedrijf. Payrollconstructies komen tegenwoordig steeds vaker voor. Zowel grote payrollbedrijven als kleinere payrollbedrijven, zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten.


Voor werkgevers is payroll een voordeel omdat het verhoogde flexibiliteit oplevert, gemak, beperkt risico en er kan efficiŽnter worden ingekocht. Administratief scheelt payrolling ook een boel gedoe, alles wat ook maar iets met de werknemers en hun salaris te maken heeft vervalt, en verdwijnt naar de payrollorganisatie. Dat kan een ondernemer enorm ontlasten. Nadeel is uiteraard wel dat het payrollbedrijf ook geld kost, en dat die kosten dus hoger zijn dan als u het zelf regelt. Bedenk dan wel dat de tijd die u hierin steekt eigenlijk ook geld kost.


Als werknemer betekent het dat u waarschijnlijk uw salaris op tijd ontvangt, aangezien dat nu juist de taak is van de payrollorganisatie. Daarnaast is de administratie op orde, en kunt u ervan uitgaan dat de payrollorganisatie bekend is met alle wetten en regelgeving die met werknemerschap te maken hebben.